machone.blogg.se

Bloggen om en båt - en MacGregor 26x - en amerikansk hybrid, som seglar med lystal 1.04 och kan gå upp mot 20 knop med motor.

Kabyssen och trallen ja...

...vi skall ju fixa till kabyssen; 
Kabyssen är verkligen inte funktionell för våra behov även om förra ägarne försökt hotta till med tvålågigt och allt. Vi vill ha smart förvaring med plats för det mesta som behövs i ett kök för att kunna laga hyfsad mat. Dessutom skall ju kylskåpet in!
 
Durk blir det också! Just nu ligger dock enbart provbitar som ni ser ovan. När vi bytte till oss MachOne låg det mattor på durken:
Men dessa var täta och fukt och kondens hade gjort att mögel hade börjat växa till på undersidan av mattorna. Vi tog med dem hem och tvättade dem i maskin tillsammans med ättika...och doften försvann, men problemet med dålig ventilation och kondens kvarstår även om vi jobbar på att förbättra den. Så vi tror mer på en durk bestående av plast mot de eventuellt fuktiga ytorna och trä som andas över. Snyggast hade säkert en teakdurk varit...men då vi jobbar med en slimmad ekonomi tar vi lite vad vi har...och hemma i förrådet låg ett gäng trall-plattor från IKEA från balkongpiffningen förra året:
Dock hade IKEA såklar bytt modell till i år och vi behövde kompelltera några. Tur i oturen passar Biltemas trall perfekt tillsammans med IKEAs fjolårsmodell :) Största skillnaden är dock att IKEAs trall är laserad och Biltemas trall är oljad...men trallen skall ligga "inomhus" och så tror jag att skillnaden kommer att minska med åren.
 
Nackdel: Inte lika snyggt som teak + att det tar ett tag att såga till alla trallrutor till perfekt bredd.
Fördel: Enkelt att plocka isär i samband med städning eller om man vill minska båtens vikt i samband med trailning.
 
Kostnad...cirka 200 kr utöver de vi betalade för de trallbitar som blev över förra året när vi lade trall på balkongen. Total kostnad typ 349 kr. Jobb, blir nog några timmar, 3 kanske!? Hittills har jag ägnat trallbygget 10 minuter...men då återstår sågning och inpassning av de bitar som inte är fullbredd.
 
 
Taggar: MacGregor 26X, Modifiering;
Namn:
Kom ihåg mig?
Mailadress (publiceras ej):
URL/bloggadress:
Kommentar: