machone.blogg.se

Bloggen om en båt - en MacGregor 26x - en amerikansk hybrid, som seglar med lystal 1.04 och kan gå upp mot 20 knop med motor.

Flytande båtmässan

I går besökte vi Flytande båtmässan i Gustavsberg. På många sätt är det så mycket roligare och så mycket inspirerande att gå på denna båtmässan än inomhusmässan i mars. Vi hade dessutom tur med vädret...ljummet i luften och lagom soligt.
 
Barnen njöt för fulla muggar och ville gå ombord på alla båtar. Navigatören och jag försökte vara lite mera sellektiva och bara gå ombord på båtar där vi kunde hitta inspiration inför höstens och vinterns alla projekt i Mach One. Detta innebar att 40-fotsbåtar var ointressanta för oss, även 30-fotsbåtar...och motorbåtar var också ganska ointressanta (ok, vi gick ombord på några men som sagt de gav ingen inspiration utan är bara häftigt stora). Istället gav vi oss hän när det gällde små flexibla segelbåtar:
Diva 24SC och Campus 7.4 var två av båtarna som vi spanade in smarta lösningar på.
Sedan lockade jag ombord barnen på en båt i samma storleksklass som mina föräldrars Campus 550:
En FarEast 18. Barnen kunde för sitt liv inte förstå hur jag tillsammans med mina föräldrar kunde stå ut att segla i en vecka eller så i en sådan liten båt :) Tänk vad saker och ting förändras. Klart jag inte älskade att segla med mina föräldrar när jag var tonåring...men ville man ha egentid fick man läsa bok eller tidning på skarndäck medan man burkade ;) Jag stod ut, och idag är det kära minnen!
Nåja, jag kommer skriva lite mer om dessa båtar senare...och även lite om de grejer som fick följa med oss hem, liksom de id´ér som fick följa med hem. Kul hade vi i alla fall, och har du möjlighet...sväng förbi - det är fri entré och gratis parkering!
 
Taggar: Allt för Sjön, Campus 7.4;