machone.blogg.se

Bloggen om en båt - en MacGregor 26x - en amerikansk hybrid, som seglar med lystal 1.04 och kan gå upp mot 20 knop med motor.

Första advent...

Förra året hade jag temat en, två, tre och fyrmastade båtar under advent. I år tänkte jag ha temat julpyntade båtar. Som ni vet är MacGregorn en amerikansk båt och i USA till skillnad från Sverige behöver inte båtarna tas upp under vintern (alldeles särskillt inte i de södra delarna) och dessutom har man en helt annan tradition med julutsmyckningar. Dessutom finns det faktiskt en tradition med så kallde julparader med båtar. I New Port Beach har man t.ex. sin 106:e årilga Christmas Boat Parade. Sin 51:a årilga Holiday Boat Parade i Marina del Rey. Även Palm Beach har en båtparad lika väl som Fort Mayer.
 
Foto lånat från Palm Beach Boat Parade
 
Visst är det maffigt! Skulle så gärna se en sådan parad, antingen i Sverige eller kanske framförallt i Florida eller Kalifornien.
 
Dagens foto är från New Port Beach Christmas Boat Parade:
Troligtvis är fotot taget under den 99-de paraden 2007. Nästan svårt att tro att det faktiskt döljer sig en motorbåt under skidbacken och granarna :)