machone.blogg.se

Bloggen om en båt - en MacGregor 26x - en amerikansk hybrid, som seglar med lystal 1.04 och kan gå upp mot 20 knop med motor.

Sjöjungfrun...

...får vår lilla tös heta på denna bloggen. Egentligen är hon allt annat än en vän prinsessa, hon drömmer inte heller om att vara en prisessa. Hon har från dag ett gått sin egen väg, gjort sina egna val och även om det verkar som hon följer i sina syskons fotspår gör hon det till 100% på sitt eget sätt. Tyst och effektivt arbetar hon sig mot sina ofta mycket högt ställda mål.
 
4 år gammal bestämmer hon sig för att bli OS-stjärna i simning, 5 år gammal simmar hon 25 meter i havet.
 
6 år gammal bestämmer hon sig för att simma 200 meter för att få börja på seglarskola vid vår sommarstuga (1 år för ung). Två veckor senare hade hon nått sitt mål...
 
I början var hon gast åt storebror, men ledsnade på hans tjat och bestämde sig för att ta över rodret (och resten av båten) i segelklubben hemmavid (2 år för ung):
Om hon klarade det? Absolut! Galant faktiskt...
 
Men historien om lilla sjöjungfrun börjar inte här, utan här:
5 månader gammal på sin första båttur.
 
 
Som 2 1/2 år gammal bryggseglare och hjälpreda. Här höstrustar hon båten...
 
Duktiga tjejer reder sig själv...
...i väntan på att operera bort sjöjungfruns halsmandlar (för att förbättra hennes imunförsvar) spenderade hon och jag 10 dagar under hösetn 2010 i sommarstugan när hon var 3 1/2 år gammal. Några mysiga båtturer blev det för oss - bara oss.
 
Favoritplatsen på båten enligt sjöjungfrun är fören!
 
 
Annars är det mysigt att sova i båten...
...gärna med en skeppshund nära, nära.
 
Vad hon skall göra när hon blir stor? Nu är inte längre drömmen att bli OS-stjärna i simning utan i segling. Vi får se om hon tar sig dit :)
 
 
 
 
Taggar: Besättning;
Namn:
Kom ihåg mig?
Mailadress (publiceras ej):
URL/bloggadress:
Kommentar: