machone.blogg.se

Bloggen om en båt - en MacGregor 26x - en amerikansk hybrid, som seglar med lystal 1.04 och kan gå upp mot 20 knop med motor.

Det hela började med en annons...

Anledningen till att vår familj valde att skaffa en MacGregor var egentligen en slump och en annons.
Vi är 5(+1) i familjen...dvs 2 vuxna, 3 barn och 1 hund. Vi tillbringar våra somrar i Stockholms skärgård och vi har haft motorbåt i nio år...men något saknades. Kojplatser! I vår gamla båt hade vi två kojplatser och med mycket vilja kunde vi pressa in oss när barnen var små. Men barn har en tendens att växa och de två sista åren har vi inte kunnat sova över i båten en enda natt.
 
Vi kände att det var dags att byta båt, men tanken var att göra detta våren 2014. Tanken var också att byta till en storlek större av samma märke. Med de tankarna fotade vi vår båt i samband med upptagning för hösten och tänkte att detta kommer bli ett långt bytesprojekt - alldeles särskillt eftersom tanken var att byta jämt. Dvs att hitta en båt med samma värde som vår och därmed slippa utöka båtkostnaden.
 
Sedan gick ett par veckor och då hittade jag en annons på blocket:
 
Och längst i annonsen ner står önskemål om byte till en sådan båt som vi hade...dessutom var båten värderad till samma summa som vår båt skulle värderas till. Jag slängde iväg ett mail och där började en tät kommunikation som mindre än två veckor senare resulterade i byte av båt. Ett byte som inte hade blivit av om vi inte för cirka 5-6 år sedan faktiskt blivit nyfikna på MacGregor-båtarna.
 
Namn:
Kom ihåg mig?
Mailadress (publiceras ej):
URL/bloggadress:
Kommentar: